AYURVEDA

 

Ayurveda, ofwel 'Kennis van het Leven’, is de meer dan 5000 jaar oude Indiase natuurgeneeskunde. Deze is erop gericht om het natuurlijke en zelf-genezende vermogen van het lichaam aan te spreken, te versterken en in stand te houden. Zo kan men gezond en vitaal leven en oud worden.

 

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) erkent sinds 1978 Ayurveda en geeft aan dat Ayurveda niet alleen ter voorkoming en bestrijding van ziekte, maar ook voor het welbevinden van de mens van groot belang is.

 

 ·         Ayurveda biedt preventieve zorg maar daarnaast vaak uitkomst bij verschillende ziektebeelden

 ·         Ayurveda behandelt de persoon, niet een ziekte of de klachten

 ·         Ayurveda richt zich op de oorzaak, niet op symptomen

 ·         Ayurveda werkt via de dagelijkse voeding en lifestyle, eventueel worden kruiden of
        Pancha karma behandelingen voorgeschreven

 

Sylvia Straver heeft in 2016 de EISRA HBO Bachelor opleiding tot Ayurvedic Practitioner afgerond, waarbij zij als onderdeel van haar opleiding gewerkt heeft bij het Prakash Deep Institute of Ayurveda & Yogic Sciences in Raiwala (Haridwar), India. Zij geeft Ayurvedische voedings- en lifestyle adviezen, zonodig aangevuld met kruiden en Pancha karma behandelingen. Jaarlijks volgt zij bij- en nascholingen om haar kennis op peil te houden.

 

 

TOUCH OF MATRIX

 

Touch of Matrix™, hoe werkt dat?

Onze wereld is opgebouwd uit energie! Denk aan moleculen, atomen en subatomaire deeltjes die een lading (en dus energie) hebben, maar ook aan de lege ruimte tussen die deeltjes, ook die heeft energie. Er is dus een enorme ‘leegte’ met voor ons onzichtbare energie die door alles en iedereen heen stroomt en daardoor alles verbindt. Dit energieveld bevat alle informatie over 'de natuur'. Het bevat dus ook informatie over jouw lichaamsbouw, het functioneren van je lichaamsdelen, -stelsels en organen en over je eigenschappen en karakter. En niet alleen hoe het is opgebouwd maar ook wat de huidige status ervan is. 

 

Het energieveld zorgt voor orde in onze systemen en herbouwt en vernieuwt onophoudelijk onze cellen. Als deze energie ergens blokkeert kan er geen energie meer in de cellen stromen en kunnen de cellen niet meer juist functioneren. Er ontstaan blokkades op fysiek, emotioneel, psychisch of spiritueel niveau die tot klachten en ziektes kunnen leiden. Door blokkades op te heffen, gaat de energie weer stromen en kun je herstellen.

 

Blokkades opheffen, hoe gaat dat dan? Ons brein kan energie uit het veld oppikken, als een soort antenne, en vertalen naar gedachten. Ons brein kan ook gedachten, in de vorm van energie, naar het veld sturen als een zendmast die signalen uitzendt. Het veld richt zich op die gedachten; je krijgt wat je uitzendt. Met andere woorden: als je een positieve gedachte hebt, zend je die uit naar het veld en daardoor beïnvloed je wat gaat gebeuren in de gewenste richting. Zo kun je een blokkade laten opheffen.
Hoe dat precies zal gebeuren, kun je niet voorspellen maar er gebeurt wat nodig en mogelijk is en dat kan voor verrassingen zorgen. Touch of Matrix™ is gebaseerd op bovenstaande interactie, via gedachten en intenties, met het energieveld.

 

Als het gaat om heling of genezing zijn de meest ontkrachtende vragen ‘hoe ‘ en ‘waarom’ en dat is logisch want ‘willen weten’ is een manier om controle te krijgen en te kunnen overleven. ‘Wat heb ik fout gedaan’, ‘waaraan heb ik dit verdient’, ‘welk patroon moet ik veranderen?’…  We denken dat als we daar de vinger op kunnen leggen, we de bron van onze klachten en ziekten kunnen uitschakelen en weer gezond worden.  Je kunt er echter ook anders mee omgaan; we leven om te ervaren zodat we ervan kunnen leren.  Iedere ervaring, hoe pijnlijk ook, geeft ons een kans om te groeien en dichter bij ons authentieke zelf te komen.  Om te kunnen groeien is het nodig om onze drang, te weten waarom dingen gebeuren, los te laten. Als je dat loslaat, kun je ervaren wat de situatie met je doet en inzien wat jij daarvan kunt leren.

 

Een Touch of Matrix™ behandeling, hoe verloopt dat?

 

Na het vaststellen van de intentie waarmee we gaan werken, zal je Touch of Matrix™ therapeut de behandeling starten door contact te leggen met jouw energie veld. Zodra dat contact er is, komt je zelfgenezend vermogen in actie en laat je lichaam bewegen. Tijdens de behandeling is sprake van subtiele aanraking en maakt je therapeut gebruik van diverse bewustzijnstechnieken. Vaak ervaar je een diepe rust en stilte en een gevoel dichter bij jezelf te zijn. De heling van klachten vindt door je eigen genezend vermogen plaats en dus niet door je therapeut, die ondersteunt slechts het helingsproces. De behandeling start staand (of zittend als staan niet kan) en meestal zal je een deel van de behandeling liggen. Tijdens een behandeling kun je je kleding en schoeisel gewoon aanhouden, wanneer je liever je schoenen uit wilt, mag dat natuurlijk. 

 

Het verkrijgen van contact met het veld vindt plaats als de cliënt vertrouwen heeft in zijn of haar therapeut en zich over kan geven aan het proces. Soms is dat lastig, jouw therapeut zal je daarbij helpen.

Ik krijg vaak de vraag: ‘ hou ik wel controle over mezelf tijdens de behandeling?’ Jazeker, je blijft je volledig bewust van wat er gebeurt tijdens de behandeling en kunt het proces stoppen wanneer je wilt. 

De behandeling verloopt in principe in een ontspannen sfeer, je mag vragen stellen en er mag ook gelachen worden!

 

Hoe zou het zijn om eens een behandeling te ervaren.....